Om Vilt & Delikatessboden

Alltihop började när Ivan kom hem från en affärsresa i Italien. Med sig i väskan hade han en ost, ett kilo parmesan. Familjen fick smaka, vännerna fick smaka och alla var överens. Det var en märkvärdigt god ost. En dag var osten slut. Allt som återstod var en skrynklig etikett med ett telefonnummer. ”Det minsta jag kan leverera till dig är 20 kilo”, sa ostproducenten i Italien. Så fick det bli – och på den vägen är det.

”Var kommer den här ifrån??”
Vi driver idag Vilt & Delikatessboden vid sidan om våra ordinarie arbeten, för att vi inte kan låta bli. Bakom verksamheten finns vår övertygelse att bra livsmedel är viktigt – och gott. Ett exempel är vår son som numera gärna äter grönsaker, om han vet vem som odlat dem. Kommer broccolin från Niklas odling och tomaterna från vårt eget växthus, ja då går det bra.

Viltkött
En annan tanke vi har med Vilt & Delikatessboden är att göra viltkött mer tillgängligt. Viltkött är ett miljövänligt alternativ som fler skulle kunna ta del av. Alla jagar ju inte. Och det är inte alla som känner någon snäll jägare som brukar ha kött över. Vi kommer främst att erbjuda produkter baserade på älg och vildsvin.

En levande landsbygd
Vi tycker det är roligt att vara del i det imponerande nätverk av småskaliga producenter och återförsäljare som finns i vår trakt. På nära håll kan vi handla lokalt odlad honung, tomater, sylt, kravodlade grönsaker, vitlök, potatis, ägg, bröd…

Kornåker i Skyllberg - Öppet landskap!
Kornåker i Äsperud, Skyllberg.Kontakta oss

Vilt & Delikatessboden
Skyllbergsvägen 17, 694 99 Skyllberg
Telefon: 0583-404 32
Mobil: 0708-78 06 05
jessica@viltdelikatess.se

Vägbeskrivning via Eniro