Parmesanost

Parmesanost är en av hörnstenarna i det italienska köket. Den tillverkas i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Parmesan tillverkas av komjölk (16 liter per kilo ost!) och bör ha lagras i minst två år för att få den rätta smaken och den speciella, gryniga konsistensen. På en äkta parmesan finns alltid stämpeln ”Parmigiano Reggiano” i kanten.

Förvaring
Våra ostar är vakuumförpackade vilket skyddar dem mot syre. När du öppnat förpackningen håller sig osten upp till 3 veckor i kylens nedre del. Förvara den i plastfolie eller plastpåse som du byter ut då och då. Det går att frysa den i mindre bitar. Konsistensen blir därefter lite förändrad, men till matlagning fungerar den utmärkt.

parmesanost - en mycket god parmesan



Kontakta oss

Vilt & Delikatessboden
Skyllbergsvägen 17, 694 99 Skyllberg
Telefon: 0583-404 32
Mobil: 0708-78 06 05
jessica@viltdelikatess.se

Vägbeskrivning via Eniro